26 ianuarie 2014

Dacă se sparge Ucraina, am putea avea graniţă "cu Rusia" de la Galaţi la Chilia



Prioritate de dreapta:
 
Ba poate chiar între Darabani (jud. Botoşani) ori Soroca (R. Moldova) şi Chilia, dacă ne-am uni cu Republica Moldova (minus "Transnistria"). Umblă o asemenea hartă. Ceea ce susţin de mai multă vreme dughiniştii apare acum la blogurile Adevărul ("Ucraina, în pragul războiului civil. Suntem pregătiţi să apărăm românii din nordul Bucovinei, Herţa şi nordul şi sudul Basarabiei?"), sub semnătura unui obscur corespondent de la Adevărul de Suceava. Şi articolul este comentat de Vocea Rusiei ("România readuce în discuţie revendicările teritoriale la adresa Ucrainei"). "România", aşadar, şi nu un oarecare ziarist.


FrontPress, 2009 ("Uniune fascistă româno-rusă"):
Organizatia romana Noua Dreapta (OND) si Uniunea Tineretului Euroasiatic (UTE), din Rusia, au avut la Bucuresti un prim contact, prin liderii lor, Tudor Ionescu si Pavel Zarifullin.

Vizita acestuia din urma a fost prilejuita de aniversarea Zilei Unirii Basarabiei cu Bucovina, pe 27 martie 2009, si a durat doua zile. Potrivit presei electronice ucrainene, cei doi “ar fi remarcat ca existenta statului Ucraina nu ar corespunde intereselor poporului rus, nici ale celui roman”.

Potrivit Uadaily.net si Informburo.org, dar si altor site-uri ucrainene, Ionescu si Zarifullin au convenit sa-si coordoneze actiunile in doua directii prioritare: Republica Moldova si Ucraina. “Discriminarea rusilor si romanilor in Ucraina in zonele in care acestia locuiesc compact nu reprezinta decat etnocid, prin urmare statul Ucraina trebuie sa dispara”, citeaza portalul informational Informburo.org dintr-un presupus acord incheiat intre Noua Dreapta si Uniunea Tineretului Euroasiatic.

Intr-o declaratie postata pe site-ul UTE din Rusia se afirma ca “revolutia ortodoxa de-abia a inceput”. Se mai spune ca uniatii (greco-catolicii) vor fi alungati din Mica Rusie sau Malaia Rossia, cum era numita Ucraina pe timpul Imperiului tarist. In text se mai spune ca Zarifullin si Ionescu au jurat la mormantul lui Corneliu Zelea-Codreanu, intemeietorul Garzii de Fier, sa realizeze “revolutia ortodoxa” in tarile lor. Ceea ce inseamna, potrivit Informburo.org, citat de Agerpres, ca Ucraina trebuie sa dispara, pentru ca Rusia Mare sa se margineasca cu Romania Mare. “Actualul gunoi al istoriei trebuie sa fie ars si imprastiat de vant”, citeaza portalul mentionat din comunicatul UTE.

Niciun comentariu:


Postări populare