25 septembrie 2013

Ceauşescu vroia să demoleze satele, ăştia vor să demoleze statele



Prioritate de dreapta:

În Spania s-a desfăşurat pe 19 şi 20 iulie 2013 (la Palma de Mallorca, în Insulele Baleare) o "reuniune informală a miniştrilor de externe din statele membre UE privind viitorul Europei" (varianta MAE român), sau "reuniunea Grupului pentru Viitorul Europei" (varianta MAE german: "Future of Europe Group meets on Majorca"). Grupul este format din 11 ţări, reprezentate de miniştrii lor de externe: Spania, Belgia, Germania, Danemarca, Franţa, Italia, Luxemburg, Olanda, Austria, Polonia şi Portugalia.

Cum UE are acum 28 de state membre (după intrarea Croaţiei), iar la "reuniunea informală" din Spania au participat 16 miniştri de externe (deci - 16 state membre ale UE), prima concluzie care s-ar putea trage ar fi că la Grupul pentru Viitorul Europei s-au mai asociat - formal sau informal - încă cinci state, printre care şi România. Da, a fost acolo şi Corlăţean.


Desigur, ca să militeze pentru propria lor demolare, şi pentru folosirea resturilor rezultate la construirea "SUE". Şi o spun aproape pe faţă - vor să înceapă "treaba" imediat după alegerile europarlamentare din 2014.

Textul (tradus) al Declaraţiei de la Mallorca, pe care de-abia l-am găsit (în format .pdf) pe siteul MAE polonez:


Mallorca, 19 iulie 2013

Declarația de Mallorca
O Europă puternică, competitivă și angajată
cu mai multă solidaritate și o prezență sporită în plan global.

În numele participanților la reuniunea privind Viitorul Europei de la Mallorca, din 19 iulie:

Europa se confruntă cu două provocări principale:
  • Uniunea Europeană trebuie să depășească criza economică și financiară din unele state membre. Deși eforturile de combatere a crizei datoriilor suverane au început să dea roade, sunt necesare acțiuni suplimentare din partea UE și a statelor sale membre pentru a asigura o creștere durabilă și locuri de muncă. Criza a declanșat, de asemenea, contaminări politice și sociale, inclusiv un nivel inacceptabil de ridicat al șomajului în rândul tinerilor și o creștere a euroscepticismul și a polarizării politice. Există riscul ca cetățenii noștri să nu mai aprecieze valoarea integrării europene.
  • În același timp, este necesar să mandatăm Europa spre a se afirma pe scena mondială, din punct de vedere economic și politic. Numai uniți putem pune bazele pentru o creștere economică de durată și pentru locuri de muncă. Și numai uniți ne putem face vocea mai bine auzită într-o lume tot mai competitivă.
Este necesar să luăm măsuri energice:

O Europă unită și puternică rămâne viitorul nostru:
  • Trebuie să facem toate eforturile pentru a crea creștere economică și locuri de muncă în Europa, mai ales pentru tineri. Trebuie să ne continuăm eforturile înspre soliditate fiscală, abordarea structurală a reformelor din statele membre și trebuie să implementăm toate măsurile pentru stimularea ocupării forței de muncă și pentru a ajuta finanțarea economiei reale, în special a IMM-urilor.
  • Stabilizarea pe termen lung a monedei euro este esențială. Pentru a face acest lucru, trebuie să aprofundăm în continuare Uniunea Economică și Monetară, să stimulăm competitivitatea, respectând pe deplin Piaţa Unică. Aceasta va atrage după sine măsuri suplimentare către integrare și solidaritate. Respingem ideea unei Europe "à la carte".
  • De asemenea, UE trebuie să ia măsuri ferme pentru a fi mai eficient promovate interesele noastre în lumea globalizată. Europa va deveni un jucator puternic pe scena mondială numai dacă vom începe să vorbim cu o singură voce.
Avem nevoie de instituții eficiente, de luarea unor decizii efective, și de legitimitate democratică:
  • Implementarea reformelor necesare va necesita instituții mai eficiente (Parlamentul European, Consiliul și Comisia) și mai multă eficienţă în luarea deciziilor, care să se concentreze pe domeniile în care avem nevoie de o abordare europeană în conformitate cu principiul subsidiarității. În special, Comisia Europeană, care a fost în mod tradițional motorul acțiunilor UE, ar trebui să rămână piatra de temelie a UE.
  • Toate reformele trebuie să meargă mână în mână cu o mai mare participare, cu o mai mare legitimitate și responsabilitate democratică. Parlamentul European și parlamentele naționale trebuie să fie implicate pe deplin atunci când deciziile sunt luate la nivelul lor. Statele membre trebuie, de asemenea, să trimită un mesaj puternic de sprijin pentru valorile și principiile de bază ale proiectului european.
Acum este momentul crucial pentru a răspunde acestor provocări:

Alegerile pentru Parlamentul European vor constitui un moment decisiv pentru stabilirea cursului viitorului Europei. În urma lor, trebuie să abordăm cu mai multă determinare provocările cu care Europa se confruntă în prezent - cu un viitor Parlament European, care să fie capabil de a acționa și să se bucure de o largă legitimitate; cu un un nou Președinte al unei noi Comisii, cu un viitor președinte al Consiliului European și cu un viitor Înalt Reprezentant al Uniunii [pentru afaceri externe și politica de securitate].

De aceea facem apel către toți cetățenii Europei să participe la alegerile europene din 2014. Fiecare să contribuie pentru a face din aceste alegeri un vot pentru o reformă solidă și pentru agenda locurilor de muncă !

Un comentariu:

Riddick spunea...

SJ+RE+OWO = A PLANET IN CHAINS

SIDEBAR: Nicolae Ceausescu, 20th Century Dictator or Romania (circa 1989), drove the farmers and ranchers off their land so that he could control farm production. He knew that if he controlled the food, he could control the people. Prior to their execution in the revolution he caused, Nicolae and his wife visited both China and North Korea. Nicolae was impressed by the methods used in North Korea to control the people and upon returning to Romania, instituted some of the same measures. Knowing that independent life styles, like farming and ranching, fostered independent thinking, thoughts of freedom, new ideas and perhaps designs of revolution, he confiscated all land in Romania, ordered the people off their lands and forced them into apartments or tenements in the large cities to work for the government in the cities and on the farms as slave labor. That’s right, apartments!!! Nicolae had thousands of new apartment units built in the cities for this purpose. Does any of this sound familiar? This is precisely the plan of UN’s Agenda 21, drive everyone off the land and into the big cities where they can be more easily controlled .... in the names of social justice and radical environmentalism.

To facilitate the propaganda of SOCIAL JUSTICE (SJ) and RADICAL ENVIRONMENTALISM (RE) we would include these concepts and policies in the curriculum of the public education system. (Think "Common Core State Standards", "No Child Left Behind" and "Race To the Top", in the federal government's goal of top-down control of education by so-called education experts. We just received a report that under Common Core State Standards, 4th graders in a Louisiana classroom are being taught "ebonics", "pimps" and "mobtaz". These are hardly words or subjects to be taught to any class, much less 4th Graders.)

http://www.newswithviews.com/Ewart/ron120.htm


Postări populare