12 decembrie 2013

Protestez!Nu înţeleg de ce ţipă Ponta şi Băsescu la mine, ameninţîndu-mă că intră România în colaps? În ceea ce mă priveşte, ţara mi se pare că e în colaps dintotdeauna. De cînd m-am născut. Comuniştii, nu ştiu cum se făcea, dar ajungeau să ne ia la contract şi porcul din coteţ. Erau stăpîni pe livada noastră, pe cazanul cu ţuică, pe orătăniile din bătătură. Pe capitalişti i-am primit cu bucurie generoasă, aproape nefirească. Trezirea din reverie m-a dus în primul colaps. În dificultate a fost ţara şi la mica privatizare, şi la marea privatizare, şi după ce am scăpat de primul acord cu FMI, şi cînd economia duduia, şi cînd căutam luminiţa de la capătul tunelului, pe care constat că nu am mai găsit-o. Va fi, probabil, lumînarea de la căpătîiul părinţilor şi bunicilor noştri. Acum, aud că România se duce fix în faliment, iar guvernanţii îmi cer să fiu solidar nu ştiu cu cine, să cedez 25% din leafa mea, 15% din pensia mea. Mă uit la Băsescu, la Ponta, şi la toţi cei ce se perindă, zilnic, la televizor, şi nici unul dintre ei nu mi se pare a fi un om marcat de dificultăţile crizei economice. Nici Guvernul şi nici Parlamentul nu dau semne că s-ar afla în criză. De asemenea, nici miile de vile, întinse pe sute de hectare nu par a fi atinse de efectele crizei. Dar, defectul meu: am avut ochi de văzut şi urechi de auzit. Drept care, pot să afirm următoarele:
- Da, aparatul de Stat este uriaş. Dar nu populaţia l-a făcut uriaş. Voi, cei ce alcătuiţi clasa politică, sînteţi aceia care l-aţi transformat în monstru.
- Dacă există un monstru care căpuşează mediul privat, acela nu este profesorul, doctorul, inginerul, funcţionarul public; ,,grasul“ care l-a încălecat pe cel slab sînteţi voi, cei aflaţi mereu la Putere: PDL, PSD, PNL şi găştile mai mici – PC, UDMR, Partida romilor, partidele minuscule ce-şi spun reprezentante ale minorităţilor. Aţi devastat România cum nici popoarele migratoare n-ar fi reuşit. Apoi, v-aţi făcut stăpîni pe ţară şi i-aţi vîrît pe gît atîta clientelă politică, încît abia mai poate respira.
- Aţi spart instituţiile Statului nu pentru că aşa era necesar, ci pentru că vă trebuiau posturi de conducere pentru clientela de partid.

– Aţi creat instituţii noi nu pentru că nu funcţiona statul fără ele, ci pentru că aţi avut un mofturos căruia, fiindcă i s-a năzărit să fie mare director, ori mare preşedinte, i-aţi fabricat o instituţie. Şi nu v-a ajuns: an de an, legislatură de legislatură, aţi mai creat alte structuri; aţi adus directori noi, ceilalţi au rămas în sistem. Căpuşe lacome şi corupte, ce fac ca legea şi bunul-simţ să nu se întîlnească nicicînd.
– Nu populaţia ocroteşte fărădelegea în ţara asta, ci voi, cu cercurile voastre de interese cu tot.
- Nu populaţia a votat pensii de 370.000.000 de lei vechi şi venituri de 100.000 de euro pe an, de la stat. Voi, clasa politică, aţi făcut-o: în guvernele formate din partidele voastre, în Parlamentul format din partidele voastre, iar legile le-a promulgat… preşedintele României.
- Nu mama-mare, din pămînt, a distrus industria, a vîndut petrolul şi rafinăriile, a tăiat pădurile şi a mînărit pămînturile. Ele sînt ,,opera” ministerelor şi prefecturilor voastre, a Consiliilor Judeţene şi a primăriilor păstorite de voi.
- Nu populaţia a prăpădit banii statului – mii de miliarde de lei – pe licitaţii trucate, pe lucrări defectuoase şi inutile, pe şosele cu gropi, pe autostrăzi care înghit munţi de bani, ci primarii, consilierii şi miniştrii voştri.
- Nu populaţia a organizat, vreme de 2 doi ani, dănţuieli de tot felul, de parcă venea sfîrşitul lumii. Voi, clasa politică, aţi făcut-o. Pe banii cui?! Pe banii pe care îi tăiaţi de la pensionari!
- V-aţi construit un aparat uriaş de control: ministere, agenţii, deconcentrate, conduse, desigur, de voi şi de clientela voastră politică. Prin oamenii aceştia, controlaţi tot, terorizaţi instituţiile mai ceva decît poliţia politică a lui Ceauşescu.
- Nu populaţia se află în A.G.A. şi C.A. din companiile şi băncile de Stat, care sînt plătite, aşa cum am văzut, regeşte, ci voi, clasa politică.
- Nu populaţia a stricat ţara asta la fiecare 4 ani, ci voi, clasa politică. Cum aţi venit, aţi distrus tot ceea ce a făcut guvernul de dinaintea voastră şi aţi luat-o iar de la zero. Apoi, aţi rostogolit vinovăţiile între voi, de parcă aţi fi jucat ping-pong cu România. Daţi-vă afară întîi pe voi şi clanurile voastre, nu mai daţi vina pe părinţii noştri !
Şi veniţi, acum, să mă trageţi de urechi pe mine, să ne trageţi pe noi, cetăţenii de rînd, că se duce România de rîpă. Vreţi să scoateţi ţara din criză pe spinarea şomerilor, a pensionarilor şi a bugetarilor din funcţii de execuţie, cei care îi ţin în spate pe aleşii şi numiţii voştri în posturile de conducere. De unde atîta curaj şi lipsă de moralitate? Cîtă nesimţire!…
Pînă să vă atingeţi de pensionarul ăla slăbănog, de profesorul care v-a pus creionul în mînă, de medicul care se zbate să vă salveze, şi vouă, viaţa, restructuraţi-vă, în primul rînd, pe voi! Daţi-vă singuri afară şi trimiteţi-i în şomaj pe oamenii voştri şi, după aceea, umblaţi la salariile şi pensiile noastre necăjite. Numai după aceea să-l certaţi pe bietul bătrîn pentru că mai are îndrăzneala să trăiască şi să ducă România în faliment, cu venitul lui ,,gras”, de 5-6.000.000 de lei vechi.
1. Dacă nu sînteţi capabili să comasaţi, sau să desfiinţaţi instituţiile de pomeni create de voi, clasa politică, măcar reduceţi numărul de directori. Aveţi o droaie de şefi. Aţi umplut ţara de şefi. Pe ei să-i daţi afară întîi şi după aceea legaţi-vă de pensionari, sau de doctori.
2. Trei sferturi dintre directorii pe care i-aţi instalat, moţ, în instituţiile bugetare, au afaceri acasă – afaceri cu banul public. Pe ei daţi-i afară! Nu ei să mănînce cu două guri – şi de la firma lor grasă, şi de la buget – iar altul să crape de foame!
3. Scoateţi-vă clientela politică din companiile de Stat (A.G.A. şi C.A.), de pe lîngă primării, Consilii Judeţene şi ministere. Aveţi deja directori acolo şi există destui specialişti.
4. Daţi afară cohortele de consilieri angajaţi pe la birourile demnitarilor. Credeţi că ei parazitează bugetul mai puţin decît profesorii?
5. Încetaţi să nu mai căpuşaţi ministerele/primăriile/Consiliile Judeţene cu clientela voastră, căreia îi livraţi miliarde de euro, prin contractele încheiate cu statul.
6. Voi, cei din clasa politică, aţi creat şi întreţineţi evaziunea fiscală şi munca la negru, mita şi incorectitudinea.
Oamenii voştri tolerează, protejează şi favorizează menţinerea acestei situaţii confuze. Ei îi apără (cu implicarea organelor Statului) pe cei ce încalcă legea, avînd grijă să nu fie descoperiţi. Corupţia nu are frontiere partinice, acesta e liantul tuturor fărădelegilor. Se ia şi se împarte totul, frăţeşte. Oamenii lor sînt apăraţi de rigorile legii, în detrimentul cetăţeanului corect, dar aflat în afara cercului de protejaţi.
7. După ce veţi face toate astea, abia atunci să aveţi îndrăzneala să vă legaţi de bătrînii acestei ţări, de oamenii cinstiţi şi (pînă acum) răbdători. Domnule Băsescu, domnule Ponta, aceasta este România! O ştiţi, o cunoaşteţi, dar nu îndrăzniţi să vă atingeţi de clanuri. În schimb, vă este la îndemînă să-i jupuiţi de vii pe bătrîni: sînt inofensivi, ascultători, mult prea blajini şi, mai ales, tăcuţi. Loviţi-i cu nădejde! Ei nu ţipă.
Daţi mai departe acest text-protest tuturor prietenilor şi cunoscuţilor, poate aşa ne vom trezi, în sfîrşit, ca să-i dăm ceea ce i se cuvine şi ceea ce merită acestei adunături mafiote de golani.


UN GRUP DE PATRIOŢI ROMÂNI


http://www.ziartricolorul.ro/protestez/

Niciun comentariu:


Postări populare